1964 Manisa/Kırkağaç doğumludur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1987 Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur. İş hayatına 1988 yılında Ankara’da Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü, Teftiş Kurulu’nda başladı. 1991 yılından itibaren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş ve Baş Müfettiş, 1998-2012 yılları arasında Satın alma ve Tedarik işlerinden sorumlu İdari İşler Müdürü, 2012-2013 yıllarında Danışman olarak görev yaptı. Hüseyin ESKİCİ, 2002 yılında SMMM Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Ünvanını almış, 2003 yılında Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü İngilizce İşletme Dalında Yüksek Lisansını tamamlamış olup, 2013 yılından itibaren yarı-zamanlı Öğretim Görevlisi olarak İstanbul OKAN Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gayrimenkul Finansmanı ve Değerleme Yüksek Lisans Programı’nda “Gayrimenkul Tesis Yönetimi” ve “İnşaat Sözleşmeleri ve Uygulamaları” derslerini vermektedir. İstanbul OKAN Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İngilizce İşletme Dalında (tez aşamasında) Doktora Öğrencisi olan Hüseyin ESKİCİ, 2014 yılından bu yana İstanbul’da kurulu Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği (KOTEDER)’in Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir.