Duyuru Ve Bilgilendirme

18.03.2018

Ege Finans Derneği'nin Saygın Üyeleri,

Hepinize iyi hafta sonları diliyorum.

1. YK Üyemiz Osman Cengiz tarafından sizlere WhatsApp üzerinden duyurulan iki etkinlik konusunu biraz daha açmanın yararlı olacağını düşünüyorum.

2. Malumları olduğu üzere Derneğimiz beş yaşını doldurdu ve altıncı yaşına girdi. Bu süre zarfında Onursal Başkanımız Prof. Dr. N. Oğuzhan Altay Hoca'nın Başkanlığında geçen üç yıllık sürede Derneğimiz sesini duyurdu ve birçok etkinliğe imza attı. Daha sonra devraldığım görev süresi içinde ülkemizde yaşanan gelişmelere rağmen başta Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyelerimiz olmak üzere sizlerin de desteğiyle bir dizi girişim ve etkinlikte bulunduk. Ancak bu etkinliklerin Derneğimizin son derece kıymetli bilgi, deneyim ve entelektüel kapasitesini tam anlamıyla yansıtacak düzeyde olmadığı aşikârdır.

3. Derneğimiz Üye profiline bakıldığında 150'ye yaklaşan üye sayısı, yarıdan fazla bankacı, tamamı finans altyapısına sahip ve saygın kurum ve kuruluşlarda çalışan ve çalışmış piyasa profesyonelleri ve öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Böylesine değerli bir birikimi kamu yararına önemli ve etkili bir güç haline getirmek sizlerin desteğiyle mümkün olabilecektir.

4. Son günlerin flaş konusu kripto paralar ve Çiftlikbank olayı bu bağlamda Derneğimizin kamuoyunu bilgilendirme kapsamına giren iki önemli konu. Özellikle Ponzi Finans çerçevesinde her iki konuya ilişkin Derneğimiz adına en kısa zamanda bir duyuru yapmamız gerekiyor. Bu konu Finansal Okuryazarlık bağlamında çok önemli olup durumdan vazife çıkarmamız gereken gelişmelerle karşı karşıyayız.

5. Yukarıda ifade edilen hususlar çerçevesinde 05 Nisan 2018 Perşembe günü 19.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilmesi planlanmış olan yemekli toplantımızda "Küresel ve yerel bağlamda kısa bir ekonomik ve finansal durum değerlendirmesinin ardından Derneğimizin gelişimi, tanıtımı, üyelerin aktif katılımı ve Derneğimize katkıda bulunabilecek yeni üyelerin kazandırılması konuları ile Tüzükteki amaçlarımızı gerçekleştirmek için “Ortak akıl yoluyla görüş oluşturmak, çözüm bulmak ve yol oluşturmak” hususları ele alınacaktır. Yine bu toplantıda Derneğimize yeni üye olan arkadaşlarımıza rozet takılacaktır.

6. Söz konusu toplantıda tüm üyelerimizi (ki tamamı para, banka, finans ve reel sektörde çalışan profesyonellerimiz ile akademik dünyada başarılı çalışmalar yapan öğretim üyesi hocalarımızdır) aramızda görmek, değerli bilgi birikim ve deneyimlerinden yararlanmak en büyük arzumuzdur.

7. Yemeğin yerinin belirlenmesi konusunda sayının netleşmesi önemli olduğundan katılımınızı WhatsApp üzerinden teyit edebilirseniz yer konusunu en kısa zamanda belirleyebiliriz.

8. İkinci etkinlik olarak planladığımız “Lidya Devleti’nin Başkenti Olan Sardes Antik Kenti’ne Gezi” programında "Tarihte Altın Paranın İlk basıldığı yer Lidya Devleti’nin başkenti olan Sardes Antik Kenti’ne rehber eşliğinde gezi yapılacaktır. Söz konusu geziye ailece davetli olduğunuzu özellikle vurgulamak isterim. Sardes'i bu vesile ile tekrar gündeme getirmek, para & finans konularını dünya tarihine geçmiş ve ülkemizde bulunan bu eşsiz ve istisnai ortamda yapmak sanırım hepimizi ziyadesiyle memnun edecektir. Bu etkinlik için belirlenen tarih 29 Nisan Pazar günüdür. Gezi ayrıntıları tur şirketinden alınarak en kısa zamanda sizlere bildirilecektir.

9. Dernekler arası iletişim ve işbirliği çerçevesinde Yönetim Kurulu olarak bazı Derneklerle iletişim halindeyiz. Bu çerçevede Derneğimizi ziyaret eden Ege Yönetim Danışmanları Derneği Başkanı Sn. Osman Vural'ın davetini de sizlerle paylaşmak istiyorum:

10. Değerli üyelerimiz, sizleri bu vesileyle şahsım, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyelerimiz adına saygıyla selamlıyorum.

Prof. Dr. C. Coşkun Küçüközmen
Başkan