18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18.03.2018

Ege Finans Derneği'nin Değerli Üyeleri

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ne kelimelere ne de binlerce sayfa kitaba sığar. Bir varoluş savaşıdır. Ülkesini ve bekasını canı pahasına gözünü kırpmadan savunan bir ulusun teslimiyete hayır dediği bir savaştır. Dünyanın Atatürk’ü tanıdığı savaştır. Kahramanlıklarının yanı sıra strateji, akıl ve inancın birleştiği bir savaştır. Hatta savaşan askerlerin birbirlerine karşı gösterdiği kimi insani tutumlar gözlerimizi yaşartıp boğazımızın düğümlendiği konuşmaya mecalimizin kalmadığı anları yaşatan bir savaştır. Uğruna destanların yazıldığı, tüylerimizi ürperten bir savaştır.

Bu ülkeyi bir müstemleke devleti, boyun eğen, biat eden bir millet olmaya zorlamanın bedelini ödemiştir buna yeltenenler. Başta büyük devlet adamı Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Hepsinin ruhu şad olsun, hepsine Allah rahmet eylesin, haklarını helâl etsinler.

Saygılarımla,

Prof. Dr. C. Coşkun Küçüközmen